Wat is een challenge?

In dit geval een innovatie-evenement over een langere periode waarin studenten en professionals in teams werken aan concrete oplossingen voor praktijkvraagstukken (challenges).

Wat is jouw rol?

Je maakt onderdeel uit van een team 2 tot maximaal vier deelnemers. Afhankelijk van jouw kennis en achtergrond lever jij je bijdrage in het team.

Wat ga je precies doen?

We dagen studenten en onderwijsprofessionals uit om op maximaal 1 A4 een oplossing aan te leveren voor een van de drie vraagstukken. Experts beoordelen deze ideeën. Uit deze inzendingen selecteren we de meest interessante ideeën. Er vindt met deze inzenders een verdiepingsgesprek plaats. Vervolgens gaan er vijf inzenders door naar de finaleronde. De inzenders werken het idee verder uit en leggen deze voor aan de jury. De jury bepaalt per vraagstuk wie de winnaar is. Uiteindelijk is het doel om tot implementatie van inzendingen te komen.     

Is ervaring vereist?

Nee, wel een dosis gezonde motivatie, de wil om samen te werken, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Waarom zou je meedoen?

Om in korte tijd veel te leren van anderen bijvoorbeeld, om je netwerk uit te breiden, je CV te verrijken, je zelf beter te leren kennen en omdat je aan maatschappelijke vraagstukken kunt werken.  

 

Kunnen we van tevoren de challenges bestuderen?

Ja. Zodra de challenges bekend zijn, publiceren we die op de website.