Wat is een hackathon?

Wat is een hackathon?
Hackathon Masters organiseert echte developers hackathons. Dat betekent dat je bij ons alleen deelnemers van ICT-opleidingen tegenkomt met back- en frontend skills.

Een hackathon is een samentrekking van het woord hack en marathon. In een korte periode los je met je teamleden een ICT-vraagstuk op. Vaak kom je dan tot een werkend prototype.

Het vraagstuk krijg je aan het begin van de hackathon uitgelegd. Met je teamleden doe je vervolgens kort onderzoek en bedenk je ideeën hoe je dit op kunt lossen. Heb je overeenstemming over het idee dan ga je verder met uitwerken en begin je met bouwen. Je demonstreert aan het einde van de hackathon met je team je prototype aan een jury.    

Heb je ervaring nodig? Dat hangt van je skills af, maar we denken dat je het beste vanaf het 2e jaar MBO mee kan doen met onze hackathons. De eerste keer is misschien een beetje een avontuur, zoals toen je in de brugklas begon. Maar daarna ben je al snel niet meer die beginner en krijg je in de gaten hoe leuk een hackathon is.   

Hieronder hebben we aftermovies van eerdere edities. Kijk maar eens.